CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Molenaar blog » Het ontwerpen van een veilige badkamer

Het ontwerpen van een veilige badkamer

Bij het ontwerpen van een badkamer komen diverse aspecten aan bod, waaronder veiligheid. Met een aantal slimme aanpassingen zorgt Molenaar er bijvoorbeeld al voor dat de kans op een onverwachte en vaak gevaarlijke valpartij flink afneemt. In dit blog nemen we u graag mee in de stappen die we ondernemen om uw badkamer zo veilig mogelijk te maken én wanneer het wellicht tijd is voor een noodzakelijke update.

Badkamer indeling preventief aanpassen

Over het algemeen gaat een badkamer bij juist onderhoud een leven lang mee. Toch vraagt uw huidige badkamer indeling soms om een (hoog)nodige aanpassing of oplossing. In de meeste gevallen spelen ouderdom en verminderde mobiliteit een belangrijke rol, maar steeds vaker kiezen mensen ook om preventieve redenen voor een nieuwe of aangepaste badkamer. Een oplossing die in ieder geval aansluit op een (in)directe persoonlijke behoefte.

Wanneer we een senioren badkamer ontwerpen, staat veiligheid absoluut voorop. Uiteraard denken onze specialisten ook mee over de uitstraling van de algehele ruimte, want het oog wil ook wat. Zo biedt Molenaar vier verschillende collecties aan, waardoor er voor ieder wat wils beschikbaar is. Van tevoren bekijkt u samen met onze specialist wat uw specifieke wensen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van de douche- of badrand, zodat u hiervan eenvoudiger én zelfstandig gebruik kunt maken. Daarnaast is het verwerken van een anti-slip vloer een belangrijk onderdeel van ons stappenplan voor een veiligere badkamer. Tot slot is het ook mogelijk om te kiezen voor extra stabiliteit en zekerheid in de vorm van een douchestoeltje, handgreep of glazen douchewand van veiligheidsglas.

Kleine badkamer ontwerpen

Beschikt u over een relatief kleine badkamer? Ook in dat geval denken we graag mee aan een gepast ontwerp, waarbij veiligheid en gebruiksvriendelijkheid niet uit het oog worden verloren. Soms is het even puzzelen, maar met een simpele oplossing als het veranderen van de opening van uw douchedeur wordt de bewegingsvrijheid aanzienlijk vergroot.

Wilt u meer informatie over hoe u uw ideale en veilige badkamer kunt laten ontwerpen? Bekijk dan een aantal ervaringsverhalen van klanten, vraag vrijblijvend advies aan een van onze specialisten óf ontvang de gratis brochure.

Op de hoogte blijven hoe u veilig kunt blijven douchen? Mis geen informatie.

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en u wordt op de hoogte gehouden van:

  • Tips om veilig te blijven douchen
  • Acties en aanbiedingen
  • De veilige badkamer oplossingen
  • Nieuwe collecties en producten

 

Schrijf u dan nu in voor de e-mailnieuwsbrief van Molenaar en mis geen informatie over veiligheid in de badkamer.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen