CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Home » Molenaar blog » De meeste val ongelukken gebeuren thuis

De meeste val ongelukken gebeuren thuis

Wist u dat de meeste ongelukken thuis gebeuren? Bijna 6 keer zo vaak als ongelukken in het verkeer! Ouderen spannen daarbij de kroon. In 2018 zijn maar liefst 108.000 ouderen door een valpartij in en om het huis op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis terechtgekomen. Dat betekent dat het iedere vijf minuten mis is. Goed mis, want in 70% van de valpartijen ging het om ernstig letsel. Maar liefst 10% moest na de spoedeisende hulp worden opgenomen in een verpleeghuis. De prognose voor de toekomst is helemaal om te schrikken; het aantal valongelukken thuis stijgt de komende decennia met zo’n 50%!

Wilt u weten wat de valrisico’s zijn in uw eigen badkamer? Plan dan direct een adviesgesprek met een badkamer adviseur. U ontvangt direct een deskundig advies met uitleg over veilige onze veilige douche oplossingen.

Cijfers en feiten over val ongelukken in en rondom het huis

Op de hoogte blijven hoe u val ongelukken kunt voorkomen? Mis geen informatie.

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief en u wordt op de hoogte gehouden van:

  • Tips om veilig te blijven douchen
  • Acties en aanbiedingen
  • De veilige badkamer oplossingen
  • Nieuwe collecties en producten

 

Schrijf u dan nu in voor de e-mailnieuwsbrief van Molenaar en mis geen informatie over veiligheid in de badkamer.

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen

Hoog tijd voor 60-plussers om daar zelf wat aan te doen!

Met deze aantallen hebben we het niet over een blauwe plek. Het gaat helaas vaak om ernstige trauma’s, zoals bot-, been- en/of heupbreuken. En onderschat de geestelijke gevolgen niet; een val heeft enorm veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen en hun kwaliteit van leven. Zij gaan na een val twijfelen aan hun zelfvertrouwen en worden angstig om hun oude leventje weer op te pakken.
Het is daarom hoog tijd om de kans op ongevallen thuis tot een minimum te beperken. Dat kan al direct als ouderen eens goed om hun heen kijken en de directe woonomgeving aanpassen. Onderstaand staan een aantal aandachtspunten die valpartijen thuis eenvoudig kunnen reduceren.

(Bron veiligheid.nl 2019)

De meeste ongevallen thuis vinden in de badkamer plaats. Daar kan Molenaar in één dag wat aan doen.

De badkamer is met al dat water, vaak hoge opstapranden, gladde ondergronden en beperkt houvast de grote boosdoener in het geheel. Daar vinden dan ook gelijk de ernstigste valpartijen plaats. Door een oude gevaarlijke badkamer in één dag door een veilige inloopdouche van Molenaar te vervangen, besparen ouderen zich veel onnodig leed.
Neem vandaag nog contact op met de Badmeesters van Molenaar en maak een afspraak voor een complete ‘badkamer veiligheidscheck’ bij u thuis. Dat verplicht u helemaal tot niets maar geeft u wel de garantie dat u zelf alles heeft gedaan om onnodige risico’s te vermijden!

Ontvang gratis de inspiratiegids

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen
  • Jaarlijks meer dan 15.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.