CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Molenaar blog » De meeste val ongelukken gebeuren thuis

De meeste val ongelukken gebeuren thuis

108.000 senioren maakten vorig jaar een catastrofale valpartij in en om het huis. En dat aantal stijgt. Bijna 6 keer zo vaak als ongelukken in het verkeer! De badkamer is daarbij een van de grote boosdoeners. Veel van die val ongelukken hadden voorkomen kunnen worden door preventief voorzieningen te treffen. Is uw badkamer valbestendig? Laat een expert van Molenaar Badkamers de proef op de som nemen. Dat is gratis, verplicht u tot niets en kan een hoop ellende voorkomen.

Wilt u weten wat de valrisico’s zijn in uw eigen badkamer? Plan dan direct een adviesgesprek met een badkamer adviseur. U ontvangt direct een deskundig advies met uitleg over veilige onze veilige douche oplossingen.

Ontvang per e-mail een gratis checklist met 8 vragen die u inzicht geeft hoe veilig uw badkamer is.

Stabiliteit is het sleutelwoord voor veiligheid in de badkamer. Het geheel moet kloppen en met elkaar in balans zijn. De gratis checklist met 8 vragen geeft u inzicht in hoe veilig uw badkamer is. Ook leest u waarom juist deze vragen relevant zijn en invloed hebben op val ongelukken in de badkamer.

Ja, ik wil de veilige badkamer checklist ontvangen!

Hoog tijd voor 60-plussers om daar zelf wat aan te doen!

Met deze aantallen hebben we het niet over een blauwe plek. Het gaat helaas vaak om ernstige trauma’s, zoals bot-, been- en/of heupbreuken. En onderschat de geestelijke gevolgen niet; een val heeft enorm veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen en hun kwaliteit van leven. Zij gaan na een val twijfelen aan hun zelfvertrouwen en worden angstig om hun oude leventje weer op te pakken.
Het is daarom hoog tijd om de kans op ongevallen thuis tot een minimum te beperken. Dat kan al direct als ouderen eens goed om hun heen kijken en de directe woonomgeving aanpassen. Onderstaand staan een aantal aandachtspunten die valpartijen thuis eenvoudig kunnen reduceren.

(Bron veiligheid.nl 2019)

De meeste ongevallen thuis vinden in de badkamer plaats. Daar kan Molenaar in één dag wat aan doen.

De badkamer is met al dat water, vaak hoge opstapranden, gladde ondergronden en beperkt houvast de grote boosdoener in het geheel. Daar vinden dan ook gelijk de ernstigste valpartijen plaats. Door een oude gevaarlijke badkamer in één dag door een veilige inloopdouche van Molenaar te vervangen, besparen ouderen zich veel onnodig leed.
Neem vandaag nog contact op met de Badmeesters van Molenaar en maak een afspraak voor een complete ‘badkamer veiligheidscheck’ bij u thuis. Dat verplicht u helemaal tot niets maar geeft u wel de garantie dat u zelf alles heeft gedaan om onnodige risico’s te vermijden!

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.