CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Badkamer renoveren » Veilig douchen » Anti-slipvloer

Veilige antislip vloer in uw douche

Vallen is een van de grootste redenen van letsel bij ouderen. Jaarlijks komen meer dan 4000 mensen, vooral ouderen, ten val in de badkamer. De oorzaak ligt vaak in gladde badkamertegels zonder antislip coating of douchebak zonder antislip. Een douche of douchebak zonder antislip kan leiden tot gevaarlijke situaties met een valpartij als gevolg.

Veiligste antislip douchevloer van NL

Iedere douchevloer wordt bij gebruik nat, dat kunt u simpelweg niet voorkomen. Maar een douchevloer van Molenaar Badkamers wordt nooit glad of glibberig. Daar zorgt de unieke gepatenteerde veiligheidslaag voor. Als u met de voeten op de vloer staat dan voelt u meteen dat deze niet koud, glad en glibberig is maar juist warm en met structuur.

Veiligheid voorop

Bij Molenaar staat veiligheid voorop! We beschikken over verschillende veiligheidscertificaten, waarmee we de veiligheid van onze producten kunnen garanderen. Zo zijn onze antislip douchevloeren uitvoerig getest op de normen van de NEN. Maar wat wordt er precies getest?

Wrijvingsweerstand

Bij deze test wordt de wrijvingsweerstand van de vloer gemeten met een speciaal ontworpen apparaat, genaamd de Tribometer. De resultaten van deze test wijzen aan dat onze antislip douchevloeren ruim voldoen aan de minimale eisen van de NEN voor vloerveiligheid.

Stroefheidsmeting

Met de stroefheidsmeting wordt, zoals de naam al zegt, de stroefheid van de douchevloer in natte toestand gemeten. Op basis van deze meting bleek dat onze veilige douchevloer ruim voldoet aan de norm voor vloerveiligheid. Dat betekent dat de kans om uit te glijden tijdens het douchen, kleiner is dan 1 op een miljoen. Zeer veilig dus!

Hellingtest

De hellingtest duidt de hoogte van het uitglijrisico aan. De antislip douchevloer van Molenaar is getest op een helling van 35 graden. Wat bleek? Ook op een steile helling geeft onze douchevloer geen risico op uitglijden.

Hoe werkt de antislip douchevloer?

U ervaart meteen de antislip werking zodra u de douche instapt. En deze wordt verder vergroot als de vloer nat wordt van het douchewater. De ideale oplossing om relaxt te douchen en die de kans op valpartijen aanzienlijk verkleint.

Antislip vloer is antibacterieel

De douchevloer van Molenaar is antibacterieel. Dit houdt in dat bacteriën zich niet kunnen hechten aan de douchevloer. Dit verhoogt de hygiëne en geeft ook meer gemak met schoonmaken. Verder is de vloer bestendig tegen krassen van het oppervlak. U kunt dus heel lang genieten van een mooie strakke vloer.

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.