CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Van bad naar instapbad

Vraag de gratis brochure aan
Home » Badkamer renoveren » Van bad naar instapbad

Instapbad: Luxe combi van een bad en douche

Een bad in de badkamer is pure luxe. Een warm bad geeft ontspanning en een moment voor uzelf. Maar hoe ontspannen gaat u nog in bad als de hoge badrand een obstakel wordt om in te stappen? De hoge instap, de gladde badkuip en nauwelijks houvast zorgen ervoor dat u zich niet meer veilig voelt tijdens het badderen of douchen. Molenaar is specialist in badkamer renovaties en biedt een fraaie en veilige oplossing met een comfortabel instapbad met deur, welke ook als douche kan worden gebruikt. We noemen het daarom ook wel een douchebad. Wij vervangen uw bad naar veilig instapbad binnen 1 dag van Molenaar. Ontdek onze vele maatwerk  in onze badkamer brochure. Bel nu voor meer informatie naar 0341 - 23 23 00.

 • Zonder ingrijpende verbouwing
 • Binnen 1 dag geplaatst
 • Eigen vakkundige montagedienst
 • +10.000 klanten gingen u voor
 • 24 maanden CBW garantie
 • Beste klantwaardering in de branche

Hoe werkt een instapbad met deur?

Een Molenaar bad is een normaal bad met aan de zijkant een deur. U kunt via de deur veilig in- en uit bad stappen. De deur in het instapbad is waterdicht dus uw badkamer blijft droog. Het water in bad zorgt ervoor dat de deur vacuüm trekt en daardoor onmogelijk water doorlaat. U opent de deur eenvoudig door deze naar boven te trekken. Het water moet eerst zijn afgevoerd voordat u het deurtje open kunt doen.

Ontvang de gratis brochure

 • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
 • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
 • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.

Hoe ziet een veilig instapbad eruit?

1
2
3
4
5
6
1. Lage instap
2. Veilige anti-slip vloer
3. Veiligheidsglas tegen spatwater
4. Hansgrohe douchekop
5. Veilige thermostaatkraan
6. Voldoende bewegingsruimte

Is een instapbad wat voor u?

Een instapbad is een prettig hulpmiddel voor mensen, met name voor senioren, die minder mobiel zijn en moeite hebben om zelfstandig te douchen en badderen. Jaarlijks vinden er veel valpartijen plaats, met name onder senioren, in de badkamer. De deur in het bad zorgt voor een lage instap en voorkomt zo valpartijen. Een wandbeugel kan worden geplaatst voor extra houvast bij het in- en uitstappen. Voor veel senioren is een instapbad daarom een uitkomst. Een instapbad, ook wel eens seniorenbad genoemd, wordt met name aangeraden bij mensen met rug-, heup- en knieklachten.

Ervaar het ultieme ontspannen in een Molenaar bad

Veilige thermostaatkraan

Met de hansgrohe thermostaatkraan in uw comfortdouche van Molenaar kunt u altijd de juiste temperatuur kiezen. Een beetje warmer in de winter, een beetje kouder in de zomer. Daarnaast wordt de thermostaatkraan aan de buitenkant niet warmer dan het water. U kunt deze dus ook als handvat gebruiken voor uw stabiliteit zonder dat u uw handen verbrandt.

Bekijk thermostaatkraan

Grohe douchekop

Het is een bijzonder luxe handdouche met zijn diverse straalsoorten; de fijne regenstraaltjes van de Rain straal geven het effect van een zomerse regenbui en de Jet straal geeft je die volle, krachtige straal die je huid tot in de puntjes stimuleert. De douchekop is eenvoudig afneembaar, handig wanneer u in bad zit.

Heerlijke Hansgrohe regendouche

De regendouche van Hansgrohe geeft u een heerlijk verfrissend gevoel en biedt u een vitaliserende massage. Onder de hoogwaardige regendouche wordt het moeilijk om niet dagelijks weg te dromen.

Stabiele wandbeugel

Voor extra veiligheid en stabiliteit tijdens het douchen kunt u gebruik maken van een subtiele wandbeugel.

Bekijk badkamer beugels

Bezoek één van
onze showrooms

Bezoek één van
onze showrooms

 • Bekijk diverse badkamer opstellingen
 • Deskundig advies op maat
 • Heerlijke koffie en gratis parkeren.