CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier
Home » Badkamer renoveren » Eenvoudige badkamer renovatie

Eenvoudige badkamer renovatie zonder grote verbouwing

Wilt u graag de badkamer renoveren, maar ziet u op tegen een wekenlange verbouwing? Het is mogelijk om eenvoudig de badkamer op te knappen die niet alleen veilig en comfortabel is, maar ook nog eens als nieuw uitziet. Door gericht een aantal elementen aan te passen in de badkamer creëert u een toekomstbestendige badkamer. Een eenvoudige badkamer renovatie is dan ook anders dan een complete badkamerverbouwing. Wij geven u zeven handige tips om de badkamer eenvoudig te renoveren zonder grote verbouwing.

Tip 1: Ken de aanleiding van de badkamer renovatie

Vraag uzelf als eerst af wat de aanleiding is van de badkamer renovatie. Is het echt nodig om de hele badkamer aan te pakken of bent u ook geholpen met gerichte aanpassingen? Zeker als u een kleiner budget heeft en niet in een wekenlange verbouwing wilt zitten, is het verstandig om te kijken of er elementen uit de huidige badkamer zijn die u kunt behouden. Misschien is de wastafelmeubel nog in orde en zijn alleen de tegels aan vervanging toe. Of is de douchevloer nog acceptabel, maar gebruikt u het bad niet meer.

Tip 2: Denk aan de toekomst

Houd bij het renoveren van de badkamer ook de toekomst in de gaten, en houd hier rekening mee bij de inrichting van de ruimte. Misschien heeft u nu een bad in uw badkamer, maar hoe vaak gebruikt u deze nog? Wellicht hangt de wastafelmeubel te laag of is de hoogte van het toilet niet optimaal. Elke levensfase brengt nieuwe wensen en behoeften met zich mee. Bij het ouder worden gaan mensen comfort en veiligheid steeds belangrijker vinden. Stel uzelf de vraag welke wensen en behoeften u heeft over 5 á 10 jaar.

Tip 3: Laat leidingen op dezelfde plaats liggen

Wat vindt u van de huidige indeling van de badkamer? Als u van plan bent om sanitair in de badkamer te renoveren is het verstandig om hier goed over na te denken.

Dit heeft namelijk een groot voordeel: u hoeft de leidingen niet te verleggen, en dus ook geen tegels uit te breken. Als de leidingen tijdens de renovatie zichtbaar zijn, is het net zo handig om deze gelijk even te controleren. Zo beperkt u het risico op lekkages tot een minimum.

Tip 4: Nieuwe wandbekleding doet wonderen

Als uw tegels kapot zijn, of ze zijn echt niet naar uw smaak, is het tijd om de tegels te vervangen. Kies ervoor om uw nieuwe badkamer wandpanelen over de oude heen te plaatsen om kosten te besparen. Bij Molenaar vindt u prachtige wandpanelen.

Houd er bij het plaatsen van nieuwe panelen wel rekening mee dat de vloer iets hoger komt te liggen. Bereken daarom bijvoorbeeld eerst goed of de deur nog open kan als de tegels een aantal centimeter verhoogd zijn.

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.