CheckedcancelDOUCHE_Iconspinner

Uw douche schoonmaken en onderhouden

Uw badkamer wilt u natuurlijk graag zo mooi mogelijk houden. Onze producten zijn zeer onderhoudsvriendelijk, maar het schoonhouden van uw comfortdouche blijft uiteraard noodzakelijk. Om u hierbij te helpen hebben wij een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet voor het schoonmaken van uw comfortdouche.

Tip 1: Schoonmaken van de glazen douchewanden

Wij adviseren u om na het gebruik van uw comfortdouche het glas te drogen met behulp van een raamwisser of katoenen doek. Hiermee voorkomt u dat vuil en kalk zich gaan hechten op de glaswand. Mocht er toch kalkvorming ontstaan op de glaswand, dan kunt u schoonmaakazijn gebruiken om dit te verhelpen.

Tip 2: Voorkom dat uw thermostaatkraan zwaarder gaat draaien

Draai de temperatuurknop elke week van koud naar warm bij een lopende kraan. Hierdoor voorkomt u dat er kalk ontstaat op het thermostaatelement en dat de kraan in de toekomst zwaarder gaat draaien.

Tip 3: Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen

Wees bij het schoonmaken van uw comfortdouche terughoudend met het gebruik van schoonmaakmiddelen, zoals chloor of agressieve ontkalkers. In sommige gevallen kunnen deze schoonmaakmiddelen schade toebrengen aan de thermostaatkraan, panelen, glaswanden of de chromen onderdelen van uw comfortdouche.

Tip 4: Schoonmaken van het doucheputje

Maak het afvoerputje regelmatig schoon.