CheckedcancelDOUCHE_Iconspinnerstore-icon
Wilt u weten wat wij in verband met corona doen? Klik hier

Warme zomerdagen

Home » Badkamer inspiratie » 5 tips tegen de hitte

Zomerhitte: met deze 5 tips houdt u het hoofd koel

Het zomerweer breekt aan en de temperaturen lopen op. Heerlijk, die warme zonnestralen, maar hoe zorgt u ervoor dat u het hoofd koel houdt? We geven u 5 tips om de zomerhitte zo goed mogelijk te doorstaan.

1. Douche warm

Met warm weer lijkt het heerlijk verkoelend om een koude douche te nemen. Echter, het koude water heeft juist een averechts effect! Bij een koude douche vernauwen de bloedvaten en kan het lichaam de warmte slechter kwijt. Beter is om een lauwe of warme douche te nemen: hierdoor gaan de bloedvaten juist openstaan en wordt interne warmte beter afgevoerd. Douche niet te vaak, anders droogt de huid uit. Heeft u het nog steeds warm? Leg dan een koud washandje op uw gezicht, nek of polsen. Dit geeft een verfrissend gevoel.

2. Drink voldoende

Bij warm weer is het belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen, bij voorkeur water. Zorg er wel voor dat het water niet té koud is: het lichaam zal dan extra hard gaan werken om weer op normale lichaamstemperatuur te komen. Kies liever voor kraanwater of zelfs een kopje thee. Laat wijn en koffie staan: alcohol en cafeïne zorgen juist voor uitdroging.

3. Eet licht

Met warm weer is het belangrijk om lichte maaltijden te eten, verspreid over de dag. Het verteren van voedsel is namelijk hard werken voor het lichaam, waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. Door lichte maaltijden te nuttigen, is het gemakkelijker voor het lichaam om de maaltijd te verwerken en zult u het minder warm hebben.

4. Houd uw huis koel

Laat zo min mogelijk zon binnen in huis door de ramen en de gordijnen dicht te doen. Als het huis namelijk eenmaal opgewarmd is tot een bepaalde temperatuur, zal de warmte nog lang in het huis blijven. Ventileer het huis ’s avonds en ’s nachts wanneer het buiten is afgekoeld.

5. Doe rustig aan

Natuurlijk is het met mooi weer fijn om erop uit te gaan. Zorg er wel voor dat u dit niet midden op de dag doet, tijdens de heetste uren. Doe vooral tussen 12:00 en 16:00 uur rustig aan! Zorg er bovendien voor dat u zich niet te erg opwindt over hoe warm het wel niet is. Daardoor zal u het alleen maar warmer krijgen.

Ontvang de gratis brochure

  • Meer dan 30 pagina's vol inspiratie en informatie over onze oplossingen en veilig douchen.
  • Meer dan 100.000 keer aangevraagd.
  • Ontvang de inspiratiegids binnen 2 werkdagen thuis.